sâmbătă, 14 august 2010

Poarta Sărutului - Retrospectivă

Poarta Sărutului







După trei zile petrecute în Tabăra Naţională de Muzică Folk de la Calafat, aflându-mă acolo pentru al treilea an consecutiv, onorat de premiul primit din partea juriului taberei, "bocancul muzical de ghips", am pornit împreună cu ceilalţi prieteni şi colegi spre Tîrgu Jiu, loc în care avea să se desfăşoare cea de-a 9 a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk şi Baladă Poarta Sărutului. O primă participare la un festival de gen în noua formulă, Altcumva; am reuşit să cucerim publicul prezent dar şi juriul care a considerat în urma deliberării că merităm să urcăm pe podium, acordându-ne locul al 3 lea la secţiunea grupuri. Un început cu dreptul...

Trofeul festivalului: Alexandra Sidor (Năsăud)
Premiul 1 : individual / grup Ionuţ Mangu(Cluj-Napoca) / Noi(Câmpina)
Premiul 2 : individual / grup Mirona Pascu(Cluj-Napoca) / Descântec(Iaşi)
Premiul 3 : individual / grup Claudia Ciobanu(Paşcani) / Altcumva(Siret/Suceava)
Menţiune : individual / grup Alina Amon(Craiova) / Icarus(Botoşani), Proiect Tivodar(Bucureşti)



Ioan Mateiciuc


Moto: "când târâtorile nu-ţi dau pace, n-ai încotro, zboară!"

Născut la data de 9 iunie 1986 în localitatea Siret din judeţul Suceava, Ioan Mateiciuc este absolvent al Universitaţii Al.I.Cuza din Iaşi, Facultatea de Filosofie, secţia de Ştiinţe Politice, promoţia 2008 şi masterand al Universităţii Ştefan Cel Mare din Suceava, Facultatea de Istoria, specializarea Managementul Relaţiilor Internaţonale şi Cooperarii Transfrontaliere. Este preşedinte al Asociaţiei pentru Cultură şi Solidaritate Peter Tomaschek şi sufletul Festivalului Naţional de Muzică Folk FOLKEVER de la Siret. Cochetează cu poezia în toate formele ei, dar din 2008 şi cu muzica, când împreună cu Grupul Floare de Iris, cucereşte locul I la festivalul de muzică folk Azur din Satu Mare şi astfel se dedică muzicii în cea mai mare parte a timpului liber. Participă la nenumărate festivaluri la care cucereşte şi importante premii, înfiinţează Cenaclul de Seară, momente de poezie şi muzică bună, iar în 2010 împreună cu Oxana, decid să formeze Grupul Altcumva.

Oxana Şametchin


Moto: "It's easy being green today!"

Sub numele ei complet Şametchin Oxana Evghenievna, născută pe data de 29 octombrie 1992 în Suceava, devine elevă a Colegiului de Artă Ciprian Porumbescu din același oraș din 1999 şi până în prezent, studiind ca instrument principal vioara, iar ca instrument secundar pianul. Îi place să cânte şi astfel a activat ca membră în grupul de muzică folk Simbol, cu care cucereşte câteva premii, ca vocal al trupei de jazz T-jazz, din 2010 este membră a grupului Altcumva, şi colaborează cu diverse alte trupe şi cantautori de renume.

Pentru că are origini rusești, iubește literatura rusă și drumețiile.