miercuri, 15 decembrie 2010
Altcumva la FolkLung
Conform regulamentului Festivalului FolkLung şi programului intrării în competiţie a concurenţilor, ultimul episod (cel cu nr. 5) din 2010 al Festivalului FolkLung îi are ca invitaţi pe cei din grupul Altcumva. Invitatul lor este Grupul Icarus, care îi va susţine pe parcurusul celor două concerte pe care ei le vor susţine în cadrul festivalului.
Gazda celor două seri va fi Adrian Bezna. Concertele vor avea loc vineri, 17 decembrie, Suceava (La Fierarie Pub Boem) şi sâmbătă, 18 decembrie la Gura Humorului (Pizzeria La Bomba). Preţul biletului este de 5 lei, reprezentând donaţie către fondul de premiere al festivalului.
Vă aşteptăm în număr cât mai mare să ne susţineţi!
miercuri, 17 noiembrie 2010
Ziua de Mâine


După o încununare la Brăila a venit momentul în care Altcumva-ul trebuia să confirme şi să rămână pe poziţii fruntaşe şi la Alba-Iulia, acolo unde a avut loc cea de-a VI-a ediţie a festivalului Ziua de Mâine, a cărui suflet a fost Vali Şerban. Trei zile în care ne-am revăzut la Alba, dimineţile în care aveau loc conferinţele de presa în timpul cărora noi, cei tineri, am primit nenumărate sfaturi utile, fie de la Ducu Bertzi, fie de la Mircea Rusu, Cosmin Popescu, ş.a., o sală a Casei de Cultură a Sindicatelor care timp de 3 zile a fost sufocată de mulţimea venită să asiste la spectacolul propus, un public înspăimântător de frumos şi cald, în general o atmosferă destinsă la Alba şi încununată de recitaluri extraordinare ale unor nume ca Nicu Alifantis, Ştefan Hruşcă, Ducu Bertzi, Ovidiu Mihăilescu ş.a.
Concursul a avut următorul final:
Premiul 1: Alexandra Sidor, Năsăud
Premiul 2: Alexandra Andrei, Negreşti
Premiul 3: Ionuţ Mangu, Cluj-Napoca
Premiul special al CJA: Grup Candid, Braşov
Premiul Omul cu Chitara, Radio România Actualităţi: Grup Altcumva, Siret/Suceava
Premiul UCMR, Alin Dinulescu şi Dana Varadi, Timişoara
Premiul de popularitate: Laura Todică, Alba-Iulia
Premiul Publicului On-line: Laura Todică, Alba-Iulia
marți, 9 noiembrie 2010
Chira Chiralina, Brăila 2010









A luat sfârșit și cea de-a cincea ediție a Festialului Național de Muzică Folk Chira Chiralina de la Brăila, unde am avut parte de un week-end pe cinste, vreo 20 de grade de toamnă, unde am reușit să răcesc cobză, un festival desfășurat timp de 3 zile și 3 nopți, un concurs care a adus la start o mare parte din viitorul muzicii folk, recitaluri în care ne-am reîntâlnit cu Țapinarii, Maria Gheorghiu, Emeric Imre, Mircea Baniciu, Florin Săsărman,Gyuri Pascu, am povestit, am cinstit, am cântat.
Juriul a hotărât:
Trofeul festivalului: Grup Altcumva, Suceava
Premiul 1: Grup Foișorul de Folk, Tulcea
Premiul 2: Grup Descântec, Iași
Premiul 3: Grup Dac'Art, București
Premiul pentru cea mai bună creație: Grup Altcumva, piesa Altcumva
Premiul pentru măiestrie insrumentală: Alexandru Cismaru(Grup Foișorul de Folk)
Premiul special al organizatorilor: Grup Diez, Brăila
luni, 1 noiembrie 2010
Folklung
vineri, 29 octombrie 2010
marți, 26 octombrie 2010
Chitara Dunării 2010



Chitara Dunării 2010, ca în fiecare an la Călărași, un oraș cu oameni frumoși, în care timp de 3 zile a fost atmosferă de sărbătoare deoarece a avut loc a treia ediție a festivalului național de muzică folk, loc în care ne-am regăsit cu toții, după un Ploiești ploios și urâcios, cu 3 zile pline de soare și de lucruri minunate și inedite. Mulțumim pe această cale tuturor prietenilor, Tatianei și lui Marius pentru că au fost gazde bune din nou, domnului diretor Liviu Anghel pentru organizare și nașului de tren.
Trofeu Grup Noi(Tituș Constantin și Iulia Mitrea)
Premiul I Alexandra Sidor
Premiul II Ionuț Mangu
Premiul III Grup Altcumva(Ioan Mateiciuc și Oxana Șametchin)
Premiul Juriului Grup Oltenii
Premiul special MagicFm Grup Zări
Premiul special MagicFm Grup Descântec
vineri, 15 octombrie 2010
Altcumva prin Bucureşti

Uh, da a trecut ceva vreme, au trecut pe lângă noi multe evenimente importante, iar Festivalul Castanilor de la Ploieşti a fost contextul favorabil pentru a face şi o scurtă escală prin Bucureşti, acolo unde urma să concertăm la invitaţia Marianei Modolea, în El Primer Comandante, să răspundem invitaţiei lui Marius Matache de a trece şi pe la emisiunea Mariei Gheorghiu, În căutarea folk-ului pierdut, şi nu în cele din urmă de a onora invitaţia bunului camarad, Ovidiu Scridon, de a-i fi aproape la concertul aniversar de la Palatul Ghika. Peste tot am cântat, ne-am simţit bine, am întâlnit locuri diferite, fiecare cu fermecul său şi Altcumva-ul se pregătea pentru o nouă provocare, Festivalul de la Ploieşti.
marți, 14 septembrie 2010
Pata de culoare
Altcumva, unul din cele mai "noi" grupuri din zona folk tânără, poate că merită să ascultaţi.
luni, 13 septembrie 2010
sâmbătă, 11 septembrie 2010
vineri, 10 septembrie 2010
joi, 9 septembrie 2010
miercuri, 8 septembrie 2010
Recunoaştere
sâmbătă, 14 august 2010
Poarta Sărutului



Trofeul festivalului: Alexandra Sidor (Năsăud)
Menţiune : individual / grup Alina Amon(Craiova) / Icarus(Botoşani), Proiect Tivodar(Bucureşti)
Ioan Mateiciuc

Moto: "când târâtorile nu-ţi dau pace, n-ai încotro, zboară!"
Născut la data de 9 iunie 1986 în localitatea Siret din judeţul Suceava, Ioan Mateiciuc este absolvent al Universitaţii Al.I.Cuza din Iaşi, Facultatea de Filosofie, secţia de Ştiinţe Politice, promoţia 2008 şi masterand al Universităţii Ştefan Cel Mare din Suceava, Facultatea de Istoria, specializarea Managementul Relaţiilor Internaţonale şi Cooperarii Transfrontaliere. Este preşedinte al Asociaţiei pentru Cultură şi Solidaritate Peter Tomaschek şi sufletul Festivalului Naţional de Muzică Folk FOLKEVER de la Siret. Cochetează cu poezia în toate formele ei, dar din 2008 şi cu muzica, când împreună cu Grupul Floare de Iris, cucereşte locul I la festivalul de muzică folk Azur din Satu Mare şi astfel se dedică muzicii în cea mai mare parte a timpului liber. Participă la nenumărate festivaluri la care cucereşte şi importante premii, înfiinţează Cenaclul de Seară, momente de poezie şi muzică bună, iar în 2010 împreună cu Oxana, decid să formeze Grupul Altcumva.
Oxana Şametchin
Moto: "It's easy being green today!"
Sub numele ei complet Şametchin Oxana Evghenievna, născută pe data de 29 octombrie 1992 în Suceava, devine elevă a Colegiului de Artă Ciprian Porumbescu din același oraș din 1999 şi până în prezent, studiind ca instrument principal vioara, iar ca instrument secundar pianul. Îi place să cânte şi astfel a activat ca membră în grupul de muzică folk Simbol, cu care cucereşte câteva premii, ca vocal al trupei de jazz T-jazz, din 2010 este membră a grupului Altcumva, şi colaborează cu diverse alte trupe şi cantautori de renume.
Pentru că are origini rusești, iubește literatura rusă și drumețiile.