marți, 27 noiembrie 2012

OPEN DE DOR prin țară

    Evenimentele sunt atât de multe și în perioade atât de scurte de timp că nici nu reușesc să postez despre fiecare eveniment în parte. Așa cum am făcut în ultima vreme, am postat de la mai multe evenimente, două, trei. Am să vorbesc despre cum a fost și ce s-a mai întâmplat prin țară, făcând referire la festivalurile și activitățile în care am fost direct implicat, eu și volumul meu de debut, OPEN DE DOR.
    Mai întâi, așa cum am anunțat în programul lunii, am ajuns la Alba Iulia, o frumusețe de oraș, am avut răbdare să colind și să constat cu bucurie câte lucruri noi s-au făcut la Alba, câtă cetate poate avea orașul ăsta, investiții spectaculoase la nivel de turism cultural. Am ajuns la Alba Iulia în dublă postură, cea de invitat la festivalul Ziua de mâine pentru a lansa volumul OPEN DE DOR, duminică dimineață, la Cafeneaua culturală, la ArtCafe și mai apoi în postura de concurent la concursul aceluiași festival.
    Am retrăit bucuria revederii unor oameni dragi, am retrăit sentimentul împlinirii artistice, m-am bucurat că am ajuns la Alba Iulia și voi reveni ori de câte ori voi avea ocazia. Vreau să mulțumesc unor oameni care au participat la lansarea volumului și care s-au implicat, nesiliți și m-au prins nepregătit, luând cuvântul și rostind vorbe frumoase despre autor (Mihai Cosmin Popescu, Ducu Bertzi, Silviu Ursulescu, Vali Șerban, Ovidiu Mihăilescu, Rareș Tileagă, Andrei Cicioc, Petre Ancuța și Cosmin Vaman).

     După Alba Iulia și câteva zile petrecute prin cetatea Siretului, mi-am făcut bagajele și am hoinărit prin estul țării, de la Galați la Tecuci. Am avut două zile pline de evenimente, mai întâi la Galați unde alături de profesorul Cristian Corcioveanu am susținut un moment artistic la Casa Corpului Didactic, loc unde lumea a venit să asculte muzică și poezie. Am recitat, am prezentat cartea și am cântat. Mai apoi ne-am mutat la salonul literar Axis Libri de la Biblioteca Județeană V.A. Urechia, unde am avut parte de un cadru select de invitați, scriitori consacrați, poeți, epigramiști, prozatori. Am fost invitat de doamna directoare Letiția Buruiană pentru a lansa volumul OPEN DE DOR, împreună cu gașca ieșeană formată din Daniel Corbu, Maria Cassian Spiridon și Emilian Marcu. Cu toții ne-am bucurat de câte o recenzie din partea bibliotecarilor de la V.A. Urechia și de cuvinte frumoase adresate de ceilalți invitați.
    O zi după, de dimineață, am luat calea Tecuciului, un oraș în care vroiam să ajung să văd cu poate arăta un fost cuib al securiștilor, poate cel mai mare din țară. Am găsit un oraș mic, cochet, cu străzi pustii și anoste, cu clădiri mari neterminate dar și cu adevărate monumente de artă bine conservate, am întâlnit însă oameni de o bunătate aparte și cu o cultură muzicală și poetică pe care poate puțini o au. Am ajuns în jurul orelor 12 direct la Festivalul național de poezie Costache Conachi, unde am avut un microrecital de muzică folk și un cuvânt de mulțumire și de încurajare pentru tinerii poeți. Pe la ora 14 am fost invitat de către același profesor de fizică a folkului pentru a povesti elevilor și profesorilor de la Colegiul Spiru Haret cum e cu poezia și muzica bună. Ziua s-a încheiat așa cum nu se putea mai bine, o sală de spectacol așa cum rar mi-a fost dat să văd, o sală cu 100 de suflete care vibrau în liniște, mulți dintre ei elevi din școlile tecucene, profesori și oameni din presa locală, o oră jumătate de cuvinte care nu s-au risipit. Folk Studioul lui Cristi Corcioveanu o să rămână una din amintirile cele mai plăcute din toată experiența mea artistică. Cu mulțumiri.




2 comentarii:

Anne spunea...

Ma bucur ca ti-a placut la Tecuci...Scrii asa frumos despre el...
Te-am auzit destul de putin la spectacol...Asta pentru ca a trebuit sa plec mai devreme...Si de-ai sti ce rau imi pare...
Oricum...Noi te mai asteptam la Tecuci cat mai curand posibil..
Toate cele bune!

o singură parte spunea...

Mulțumesc pentru aprecieri, voi veni la Tecuci de câte ori voi avea ocazia.